Мінпаливенерго: Додаткові кошти, отримані від підвищення тарифів, підуть виключно на збільшення вітчизняного газовидобування

Мінпаливенерго: Додаткові кошти, отримані від підвищення тарифів, підуть виключно на збільшення вітчизняного газовидобування

Кошти, отримані від населення шляхом підвищення тарифів, будуть використані на збільшення видобування газу в Україні, заявив Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко.

`Для того, щоб видобування нашого газу не падало, а навпаки зростало, `Нафтогазу` зараз потрібно вкладати значні кошти. Додаткові кошти, отримані від населення шляхом підвищення тарифів, будуть використані виключно на це, інакше скоро ми отримаємо зниження видобутку, будемо змушені купувати ще більше газу в Росії і знову підвищувати ціну для народу`, – зазначив Юрій Бойко.

За словами Міністра, освоєння родовищ на Чорноморському та Азовському шельфах дозволить збільшити видобуток на них газу до 3 мільярдів кубометрів.

`Необхідно вкласти 7 мільярдів гривень протягом п`яти років, щоб ми могли отримати річний видобуток не 1,2 мільярда кубів, а 3 мільярди. Цей газ піде на українські потреби: забезпечення Криму та Херсонської області`, – підкреслив Міністр.

Юрій Бойко зазначив, що збільшення частки вітчизняного газу в балансі країни стабілізує тарифи для населення.

`Як мінімум, вони не будуть підвищуватися, – акцентував Міністр. – Ми зараз виходимо за цінами на російський рівень, отримуємо тарифи, які діють у Росії. Але Кабмін передбачив чіткий та простий механізм компенсації цього підвищення тим людям, хто не може платити, про це багато сказано. Нагадаю: для працездатних витрати на житлокомпослуги не повинні перевищувати 15% доходів, для пенсіонерів – 10%`, – зазначив Міністр палива та енергетики України.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4410
Теплоізоляція