Юрій Хіврич: На тарифи з водопостачання, водовідведення та утримання житла підвищення ціни на газ не вплине

Юрій Хіврич: На тарифи з водопостачання, водовідведення та утримання житла підвищення ціни на газ не вплине

14 липня Міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич виступив у прямому ефірі телерадіокомпанії `Ера`.

Коментуючи рішення НКРЕ щодо підвищення з 1 серпня ціни на газ для підприємств комунальної теплоенергетики, Міністр наголосив, що різкого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги не буде. На тарифи з водопостачання, водовідведення та утримання житла підвищення ціни на газ не вплине.

Юрій Хіврич у радіовиступі детально зупинився на роз’ясненні нового механізму надання житлово-комунальних субсидій, адже Уряд України нині вживає заходів для посилення соціального захисту населення у зв’язку із підвищенням ціни на газ до економічно обґрунтованого рівня.

Так, Міністр повідомив, що держава відтепер компенсуватиме витрати на оплату житлово-комунальних послуг, які перевищують не 20%, а 15% сукупного доходу для сімей працездатних громадян і 10%, а не 15% - для сімей непрацездатних громадян (пенсіонерів, ветеранів, інвалідів).

Крім того, людям не доведеться звертатися за довідками до великої кількості інстанцій. Комунальні підприємства самі передаватимуть органам соціального захисту всі необхідні дані в електронному вигляді. Й не вимагатимуть для отримання субсидії попередньої реструктуризації заборгованості зі сплати за комунальні послуги.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4376
Теплоізоляція