НАЕР: Втрати води підприємствами житлово-комунального господарства знизилися на 1,5%

НАЕР: Втрати води підприємствами житлово-комунального господарства знизилися на 1,5%

За даними Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів, втрати питної води підприємствами житлово-комунального господарства у 2009 році склали 30,79% від загального обсягу води, яка подається водогінними мережами, що на 1,5% нижче, ніж у 2008 році.

Найбільші втрати води були зафіксовані серед підприємств Луганської, Житомирської, Донецької, Одеської області, а також АР Крим.

Найгірша ситуація спостерігається на житлово-комунальному господарстві міста Путивля Чернівецької області, яке втратило 85,6% води, водопостачальному підприємстів міста Косів Івано-Франківської області (77,9%) та КП `Апостолівське ЖЕП` Дніпропетровської області (76,8%). У цих регіонах разом із найбільшими втратами води діють завищені витратні нормативи, які все одно перевищуються.

Крім того, у порівнянні з 2008 роком у деяких областях ситуація значно погіршилася. Зокрема, спостерігається зростання втрат у Кіровоградській (6,86%), Вінницькій (6,04%) та Черкаській (5,22%) областях.

Найменші показники фактичних втрат води в Київській, Полтавській та Рівненській областях, де втрати води на підприємствах ЖКГ значно нижчі за нормативні. Так, наприклад, КП `Березневодоканал` у Рівненській області втратило лише 4% води, що подається споживачам.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4244
Aquatherm Kyiv 2024