Харків впроваджує енергозберігаючі технології

Харків впроваджує енергозберігаючі технології

Харків – одне з небагатьох міст в Україні, яке успішно впроваджує енергозберігаючі технології в житлово-комунальне господарство. Протягом останніх трьох років в місті активно проводиться модернізація теплопостачальних котельних, що створювалися ще в 80-х роках минулого століття.

Одна з таких котельних, що забезпечують теплопостачанням відомчі будівлі і 12 житлових будинків по вул. Полтавський Шлях, була реконструйована на підставі розробленого проекту спільного впровадження `Реконструкція системи теплопостачання м. Харкова з метою зменшення викидів парникових газів в атмосферу` в рамках Кіотського протоколу, а також для зменшення споживання палива, електроенергії і зниження викидів парникових газів в навколишнє середовище.


Як відзначив в ході огляду роботи котельної директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін, в результаті впровадження нових котлів `КОЛВІ-550` з сучасною хімводопідготовкою, насосів типа LOWARA FHE 50-200/110 ХВВ, а також рециркуляційних насосів типа LOWARA FC 50-11T знизиться ушкодження теплових мереж і забруднення сольовими відкладеннями внутрішніх поверхонь котлів. Експлуатаційні витрати зменшаться на 16 тис. грн.

Після впровадження проекту буде досягнута річна економія паливно-енергетичних ресурсів: природного газу - 192,9 тис. м3, електроенергії - 11,8 тис. кВт/год. Спільний економічний ефект складе 280,6 тис. грн.

http://www.city.kharkov.ua/
Идентификатор: 4032
Теплоізоляція