Житомирська влада виконала свої зобов’язання перед ДК „Газ України” – ОДА

Житомирська влада виконала свої зобов’язання перед ДК „Газ України” – ОДА

Житомирська обласна державна адміністрація та Житомирська міська рада виконали свої зобов`язання перед ДК `Газ України`.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.
За інформацією прес-служби, Житомирська область, згідно з укладеним в червні 2007 року Меморандумом про співпрацю між Житомирською облдержадміністрацією, Житомирською міською радою та ДК `Газ України` Національної акціонерної компанії `Нафтогаз України`, погасила 85% боргу за використаний природний газ.
Крім того, в обумовлені угодою терміни, було виконано ряд інших умов, поставлених ДК `Газ України`. Для відновлення постачання гарячої води в обласному центрі та вчасного початку опалювального сезону область переказала ДК `Газ України` 6 млн. грн. (або 85% від усіх боргів), однак 15 жовтня, в день старту опалювального сезону ДК `Газ України` несподівано зажадала 100% розрахунків за спожитий природний газ, а це ще додатково 1,5 млн. грн.
Загалом по області до опалювального сезону на 100% готові всі котельні, житлові будинки, лікувальні установи, дошкільні навчальні заклади та загальноосвітні школи, зазначає прес-служба.
Як повідомляв УНІАН, прес-служба ДК «Газ України» НАК "Нафтогаз України" повідомила, що станом на 16 жовтня підприємства комунальної теплоенергетики (ТКЕ) України накопичили 634,92 млн. грн. боргів за природний газ, спожитий у 2007 році. Рівень розрахунків цієї категорії споживачів у середньому по Україні становить 85%.
При цьому «Газ України» зазначає, що з 15 жовтня паливо поставляється лише підприємствам, які сплатили газ, спожитий цього року, на рівні 95% його вартості.
Підприємствам, які до 31 жовтня повністю не розрахуються за спожите в 2007 році паливо, буде відмовлено в постачанні природного газу для проведення опалювального сезону до остаточного погашення боргів, підкреслює ДК «Газ України».
УНІАН
Идентификатор: 2546
Теплоізоляція