У Криму до зими не готові більше десяти шкіл, а деякі навчальні заклади опалюються «буржуйками» - Постпред Президента в АРК

У Криму до зими не готові більше десяти шкіл, а деякі навчальні заклади опалюються «буржуйками» - Постпред Президента в АРК

Постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Володимир ХОМЕНКО звернувся до уряду АРК з проханням вжити заходів для забезпечення належної підготовки навчальних закладів автономії до роботи в осінньо-зимовий період. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Представництва Президента в АРК.
"До роботи в осінньо-зимовий період не готові більше десяти шкіл автономії, зокрема, по 3 школи у Нижньогірському, Ленінському, Совєтському, Білогірському, Чорноморському та інших районах, а також в м. Алушта. У багатьох регіонах залишаються невирішеними проблеми із проведенням тендерів на закупівлю товарів та послуг для шкільних котелень, зриваються строки поставок твердого та рідкого палива", - зазначили в Представництві. Проблемою залишається заборгованість «Кримтеплокомуненерго» за надані послуги, через яку школи можуть залишитися без тепла.
За даними Представництва, з 11 дитячих навчальних закладів в сільський місцевості Білогірського району АРК, які працюють цілий рік, 5 опалюються пічками-«буржуйками». У Ленінському районі з 26 дитячих садків 3 залишаються сезонними, а в трьох опалення здійснюється металевими печами.
Надзвичайно гострою залишається проблема сезонних дитячих садів, які через відсутність системи опалення припиняють свою роботу в осінньо-зимовий період. З 410 діючих дошкільних навчальних закладів 41 є сезонним. Практика закриття дошкільних навчальних закладів через відсутність фінансування порушує закріплене у ст. 53 Конституції України, Законах «Про освіту» та «Про дошкільну освіту» право громадян на освіту, каже Постпред. Він пропонує розробити заходи і передбачити фінансування для переведення сезонних дитячих закладів на цілорічний режим роботи.
УНІАН
Идентификатор: 2547
Теплоізоляція