Двоставкові тарифи на теплопостачання дадуть змогу заощадити 15% в оплаті послуг за опалювання при теплій зимі - Попов

Двоставкові тарифи на теплопостачання дадуть змогу заощадити 15% в оплаті послуг за опалювання при теплій зимі - Попов

Введення двоставкових тарифів на теплопостачання для населення дасть змогу заощадити 15% при оплаті послуг за опалення в разі теплої зими.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ.
«Ми б заощадили 15% від тих нарахувань, які були цього року», - сказав він.
Міністр зазначив, що двоставкові тарифи в Україні планується ввести з 1 січня 2008 року.
«Ідея введення двоставкових тарифів полягає в тому, щоб нараховувати на оплату послуг за спожиту теплоенергію в розмірі фактично спожитих енергоносіїв. Якщо буде тепла зима, то значно зменшиться обсяг нарахувань», - пояснив він.
О.ПОПОВ зазначив, що міністерство розробило кілька нормативних документів, які передбачають неможливість включення в тариф витрат підприємств, пов`язаних з обслуговуванням кредитів банків, за винятком того, якщо позики беруться на розвиток підприємств (для оновлення основних фондів і заходів щодо енергозбереження). У документах також закладені обмеження адміністративних витрат у структурі собівартості тарифів і введена інвестиційна складова, котра обмежується в тарифі 20 відсотками.
Він також зазначив, що на 2008 рік передбачається виділення 200 млн. грн. на здешевлення відсотків по банківських кредитах, що залучаються підприємствами ТКЕ. За даними міністра, за допомогою цих коштів планується одержати 2,5 млрд. додаткових ресурсів, які можуть бути задіяні на програми з енергозбереження і для оновлення зношених фондів підприємств теплокомуненергетики.
Крім того, в бюджеті 2008 року передбачається виділення 200 млн. грн. Національному агентству з питань енергозбереження на проекти з впровадження альтернативного палива.
При цьому міністерство розраховує в 2008 році, окрім бюджетних коштів, залучити для цього близько 500 млн. дол. дешевих кредитних ресурсів міжнародних фінансових установ (Світового банку та ЄБРР).
Як повідомляв УНІАН, раніше О.ПОПОВ пояснював, що міністерство запропонувало запровадити в країні до початку опалювального сезону двоставкові тарифи. Такий підхід передбачає два рівні оплати: один рівень – у період опалювального сезону, а другий – у період міжопалювального сезону. Різниця в тарифах полягатиме в тому, що взимку, окрім постійних витрат, населення оплачуватиме газ за ціною, за якою теплоенергетики реально його споживають. А в літній період оплачуватимуться тільки постійні витрати: заробітна плата, підготовчі роботи до опалювального сезону тощо.
Довідка УНІАН. Кабінет Міністрів 25 квітня доручив Міністерству з питань житлово-комунального господарства разом з місцевими органами виконавчої влади вжити заходи щодо впровадження двоставкових тарифів на теплопостачання для населення.
УНІАН
Идентификатор: 2450
Теплоізоляція