Міністерство ЖКГ має намір взяти у Світового банку кредит для створення Фонду розвитку житлово-комунального господарства

Міністерство ЖКГ має намір взяти у Світового банку кредит для створення Фонду розвитку житлово-комунального господарства

Міністерство житлово-комунального господарства має намір взяти у Світового банку кредит на 100 млн. дол. для створення Фонду розвитку житлово-комунального господарства.
Як повідомили УНІАН у прес-службі міністерства, про це заявив начальник управління міжнародних зв`язків і координації міжнародної технічної допомоги Міністерства ЖКГ Олег ХУСНУТДІНОВ у четвер на брифінгу.
За його словами, загалом на створення Фонду розвитку житлово-комунального господарства знадобиться близько 1 млрд. дол.
Фонд має стати спеціалізованою фінансовою установою з управління і реалізації кредитних проектів у сфері реформування житлово-комунального господарства. Передбачається, що Фонд також надаватиме консалтингові послуги органам місцевого самоврядування в реалізації даних проектів.
Зараз завершується розробка документації зі створення Фонду. Передбачається, що це буде державна установа, діяльність якої контролюватиме наглядову раду на чолі з профільним віце-прем`єром.
О.ХУСНУТДІНОВ також повідомив, що міністерством проводиться аналіз кредитних потреб у сфері ЖКГ міст України для подальшої підготовки запитів до міжнародних інвестиційних фондів і фінансових установ щодо можливості отримання дешевих кредитів і грантів.
На сьогодні підприємства галузі співпрацюють зі Світовим банком, Європейським банком реконструкції і розвитку, Європейським інвестиційним банком, з програмами і проектами Європейського Союзу.
За його словами, цього року завершується впровадження двох інвестиційних проектів, направлених на реконструкцію систем водопостачання і водовідведення. Зокрема, це проект з реконструкції водопостачання і каналізації Львова загальною вартістю 40,8 млн. дол., з яких 24,25 млн. дол., - кредит Міжнародного банку реконструкції і розвитку і 6 млн. дол. - грант уряду Швейцарії.
Завершується також проект «Програма інвестицій і розвитку систем водопостачання і очищення води міста Запоріжжя» вартістю 42,5 млн. дол., з яких 28 млн. дол. становитиме кредит ЄБРР.
УНІАН
Идентификатор: 2443
Теплоізоляція