Жителі Вінниці заборгували підприємствам теплокомуненерго майже 23,5 млн. грн.

Жителі Вінниці заборгували підприємствам теплокомуненерго майже 23,5 млн. грн.

Жителі Вінниці заборгували підприємствам теплокомуненерго за спожиті послуги майже 23,5 млн. грн.
Як передає кореспондент УНІАН про це на брифінгу повідомив перший заступник мера Вінниці Іван МИХАЙЛЮК.
І.МИХАЙЛЮК повідомив, що борг населення міським теплокомуненерго на кінець серпня становив 23,47 млн. грн., що призвело до заборгованості цих підприємств за спожитий газ у розмірі 10,877 млн. грн.
`Високий рівень боргів населення за житлокомунпослуги призвів до того, що міські теплопостачальні підприємства вичерпали свої фінансові можливості з оплати споживаних енергоресурсів`, - пояснив він.
І.МИХАЙЛЮК наголосив, що `ситуація з боргами населення теплопостачальним підприємствам міста поставила під загрозу постачання газу Вінниці в опалювальний період 2007-2008 років`.
За його словами, з огляду це виконавчий комітет Вінницької міської ради звернувся до районних судів Вінниці з проханням прискорити розгляд судових позовів комунальних підприємств і установ міста щодо стягнення з населення боргів за надані житлово-комунальні послуги.
І.МИХАЙЛЮК також додав, що на сьогодні у місті загальна чисельність боржників за житлово-комунальні послуги становить 31,5 тис. осіб, позови про стягнення боргів за ЖКП спрямовані до близько трьох тис. осіб. `На сьогодні розглянуто в судах близько 30% позовів до боржників, за рахунок чого вдалося повернути близько 1,2 млн. грн. боргів`, - уточнив він.
Як повідомляв УНІАН, у квітні виконком Вінницької міськради вирішив відключати від гарячого водопостачання житлові будинки, у яких борги за теплопостачання й гарячу воду перевищують 600 грн. на одного мешканця.
УНІАН
Идентификатор: 2390
Теплоізоляція