КМДА вирішила скасувати введення в столиці з 1 серпня сезонних тарифів на опалення

КМДА вирішила скасувати введення в столиці з 1 серпня сезонних тарифів на опалення

Київська міська державна адміністрація вирішила скасувати введення в столиці з 1 серпня ц.р. сезонних тарифів на опалення для населення.
Відповідне розпорядження КМДА від 28 серпня розміщено на офіційному веб-порталі столичної влади.
Коментуючи УНІАН цей документ, начальник Головного управління цінової політики та ціноутворення КМДА Василь ЯСТРУБИНСЬКИЙ сказав: “Цим розпорядженням ми скасували запровадження сезонних тарифів на опалення. Зараз населення буде продовжувати платити як було раніше”.
За його словами, це пов’язано з тим, що Міністерство житлово-комунального господарства опублікувало інформацію, що у вересні очікується вихід Методики формування двоставкових тарифів на опалення і гарячу воду, яку підготовили фахівці міністерства.
“Тобто, вийде Методика, відповідно до якої ми будемо проводити розрахунки нових тарифів. Тобто, замість сезонних будуть двоставкові тарифи. У зв’язку з цим ми і прийняли рішення в місті не запроваджувати сезонних тарифів”, - зазначив В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ.
За його словами, нові двоставкові тарифи можуть бути введені в Києві через 2-3 місяці після того, як вступить в силу Методика розрахунку цих тарифів.
Як пояснив В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ, згідно з сезонним тарифом передбачається, що мешканці за опалення сплачують лише в опалювальний період, а влітку нічого не сплачують. Двоставковий тариф передбачає сплату впродовж року певних невеликих коштів, можливо, 30% чи 40% від нині діючого тарифу, а в зимовий період до цієї плати ще додається вартість енергетичних ресурсів.
Як наголосив В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ, сезонні тарифи “ставлять просто на коліна теплопостачальні підприємства: їм влітку не вистачає коштів на проведення підготовки до опалювального сезону”.
Як повідомляв УНІАН, 30 липня Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підписав розпорядження КМДА “Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води”. Відповідно до цього документу, Київ із 1 серпня ц.р. переходив на сезонні тарифи оплати за комунальні послуги з централізованого опалення для населення.
УНІАН
Идентификатор: 2358
Aquatherm Kyiv 2024