Уряд схвалив зміни до Держпрограми реформування і розвитку ЖКГ на 2007-2011 роки

Уряд схвалив зміни до Держпрограми реформування і розвитку ЖКГ на 2007-2011 роки

Уряд схвалив проект закону України «Про внесення змін до Закону «Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2007-2011 роки».
Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалено сьогодні на виїзному засіданні уряду в Полтаві.
Програма передбачає організацію ефективного управління, створення системи державного регулювання діяльності суб`єктів господарювання у сфері виробництва і надання житлово-комунальних послуг, демонополізацію ЖКГ, забезпечення беззбиткового функціонування підприємств, технічне переоснащення галузі, залучення інвестицій і співпрацю з міжнародними фінансовими установами і донорськими організаціями.
Орієнтовна вартість реалізації програми становить більш як 100 млрд. грн.; зокрема 33,7 млрд. грн. планується виділити з державного бюджету. Серед інших джерел фінансування програми називаються інвестиції, кредити і позики.
Уряд планує в 2008-2009 роках розробити законопроекти, які передбачають введення спеціального режиму оподаткування у сфері житлово-комунальних послуг, а також акумуляцію на рахунку спеціального фонду держбюджету тих коштів, які одержано в результаті перерахувань підприємствами ЖКГ податку на додану вартість.
Крім того, уряд планує створити фонд розвитку ЖКГ, який стане спеціалізованою державною фінансовою установою з кредитування проектів у сфері ЖКГ.
Крім того, програма припускає, що витрати умовного пального на відпускання тепла скоротяться з 169,7 кілограма на 1 гігакалорію в 2007 році до 159,5 кг/Гкал в 2011 році, а витрати електроенергії на підігрів води з 0,99 кВт/год. на 1 кубічний метр в 2007 році до 0,566 кВт/год. на 1 кубічний метр в 2011 році.
Передбачається, що кожний регіон України підготує програму реформування і розвитку ЖКГ, адаптовану для регіону.
УНІАН
Идентификатор: 2311
Теплоізоляція