За борги відключена від газопостачання Харківська ТЕЦ-3

За борги відключена від газопостачання Харківська ТЕЦ-3

10 липня, незважаючи на значну протидію харківської обласної влади, працівники ДК «Газ України» і ВАТ «Харківміськгаз» відключили від газопостачання одного з найбільших боржників компанії ЗАТ «Теплоцентраль-3» (Харків).
Як повідомили УНІАН в прес-службі ДК «Газ України», з початку поточного року ТЕЦ-3 заборговувала ДК «Газ України» 32,7 млн. грн. Станом на 10 липня, загальний рівень виконання ТЕЦ-3 графіка погашення накопиченої з початку 2007 р. заборгованості за газ становить 0% (у липні – 0%, в червні – 1%). Рівень оплати за газ ТЕЦ-3 в 2007 р. становить лише 51%.
ДК «Газ України» неодноразово давала доручення підприємству з газопостачання і газифікації «Харківміськгаз» на відключення ЗАТ «Теплоцентраль-3» від газопостачання. Проте через неправомірне втручання обласної влади працівники «Харківміськгазу» не мали можливості відключити від газопостачання підприємство, яке постійно порушувало власні договірні зобов`язання щодо 100-відсоткової плати за газ, продовжувало безоплатно його споживати і нарощувати заборгованість.
Газопостачання ТЕЦ-3 буде відновлено лише після проведення 100-відсоткових розрахунків.
ДК «Газ України» застерігає, що в разі подальшого порушення графіків погашення заборгованості від газопостачання будуть відключені підприємства-боржники «Харківські теплові мережі» (заборгованість з початку 2007 р. – 40,4 млн. грн., рівень розрахунків – 80%, середній рівень виконання графіка погашення заборгованості – 0%).
Довідка УНІАН. 293 підприємства ТКЕ узяли на себе договірні зобов`язання (у вигляді відповідних графіків, узгоджених керівництвом місцевих органів влади) погасити в міжопалювальний період заборгованість перед ДК «Газ України» за спожитий в 2007 р. природний газ до початку опалювального сезону 2007-2008 рр.
Заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий в 2007 р. природний газ станом на 10 липня становить 964 млн. грн., рівень розрахунків – 75%.
УНІАН
Идентификатор: 2048
Aquatherm Kyiv 2024