Кошти бюджету на реформу ЖКГ в 2007 році не будуть освоєні в повному обсязі - голова підкомітету ВР з питань ЖКГ

Кошти бюджету на реформу ЖКГ в 2007 році не будуть освоєні в повному обсязі - голова підкомітету ВР з питань ЖКГ

Кошти, виділені Кабінетом Міністрів України в 2007 році на реформу житлово-комунального господарства, не будуть освоєні в повному обсязі.
Таку думку висловив сьогодні в ході Міжнародної конференції „Інституціональні і законодавчі аспекти реформування житлово-комунального господарства України” депутат Верховної Ради V скликання, голова підкомітету ВР з питань ЖКГ, Олексій КУЧЕРЕНКО.
(УНІАН: На поточний рік для реформування ЖКГ Міністерству житлово-комунального господарства і Міністерству регіонального розвитку і будівництва виділено близько 5 млрд. грн).
Як передає кореспондент УНІАН, він прогнозує, що як мінімум 10% виділених коштів не буде використано. «Не готові сьогодні ні підприємства житлово-комунального господарства, ні будинки освоїти ці кошти», - зазначив О.КУЧЕРЕНКО.
На його думку, для того, що кошти були освоєні повністю, необхідно провести підготовчу роботу, яка повинна включати просвітницьку діяльність і роз`яснення мети, запланованих реформ.
«В першу чергу – це роз`яснення, просвітницька діяльність, агітація людей, якісь приклади, і лише після цієї підготовчої роботи потрібно залучати державні кошти і обов`язково кошти місцевих бюджетів», - підкреслив О.КУЧЕРЕНКО.
Водночас, міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ прогнозує повне освоєння коштів, виділених державним бюджетом на реформування підприємств галузі в 2007 році. В ході сьогоднішньої конференції він заявив, що «цього року все повинно бути нормально. Можливо, деякі роботи будуть зроблені трохи пізніше, але я не бачу проблем», - сказав міністр.
Разом з тим він зазначив, що проблема з освоєнням коштів існує, але в даний момент Міністерство ЖКГ опрацьовує варіанти її вирішення.
Зокрема, на думку О.ПОПОВА, процес освоєння коштів гальмує закон про закупівлі.
«Ви бачите скільки навколо цього закону всяких колізій, але наскільки я знаю, Верховна Рада вже прийняла зміни, більше того, відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони з цього питання», - сказав міністр.
Як повідомляв УНІАН, на прес-конференції 1 червня О.ПОПОВ заявив, що житлово-комунальна галузь не готова до освоєння бюджетних коштів.
Міністр також прогнозував освоєння 50 млрд. грн. в галузі житлово-комунального господарства України в період до 2011 року. З цієї суми 32 млрд. грн. будуть виділені з державного бюджету. Також планується залучити приватні інвестиції і кошти міжнародних фінансових установ.
23 травня поточного року колегія Міністерства ЖКГ на своєму засновницькому засіданні підтримала в цілому законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2004-2010 рр.».
УНІАН
Идентификатор: 1971
Aquatherm Kyiv 2024