Уряд схвалив проект Житлового кодексу

Уряд схвалив проект Житлового кодексу

Уряд сьогодні на засіданні схвалив проект Житлового кодексу.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів.
«Кабінет міністрів одностайно схвалив проект і хотілося б, щоб Верховна Рада також одноголосно прийняла його як закон», - сказав О.ПОПОВ.
Міністр нагадав, що чинний Житловий кодекс був прийнятий у 1983 році відтоді дуже застарів. «Змінилася ситуація в країні, Україна офіційно визнана країною з ринковою економікою, і ми повинні перейти до ринкової системи надання житлово-комунальних послуг», - пояснив він.
За словами О.ПОПОВА, для реалізації Житлового кодексу протягом найближчого року буде потрібно ще 23 нових законодавчих акти, а також законопроектів про внесення змін до чинних законів.
Міністр повідомив, що проект Житлового кодексу забезпечує конституційне право громадян на житло, також припускає розширення житлового будівництва за рахунок різних джерел фінансування, створення ринкової структури управління житловим фондом, забезпечення соціального захисту населення у зв`язку з переходом до оплати житлово-комунальних послуг з їх собівартості.
Крім того, проект Житлового кодексу передбачає обов`язкове створення об`єднань співвласників житла в багатоквартирному будинку (під час будівництва і здачі в експлуатацію нових житлових будинків).
Як повідомляв УНІАН, у травні віце-прем`єр-міністр України Володимир РИБАК заявив, що «в червні уряд розгляне стратегічну програму реформування житлово-комунального господарства на 4 роки, яка потребуватиме понад 50 млрд. грн., які уряд виділятиме. І паралельно з цим у червні на розгляд Верховної Ради та уряду буде внесено Житловий кодекс».
УНІАН
Идентификатор: 1781
Теплоізоляція