У Києві проведуть позачергове очищення всіх водостічних систем - КМДА

У Києві проведуть позачергове очищення всіх водостічних систем - КМДА

У зв’язку із сильними зливами, які пройшли у перші дні червня, у Києві проведуть позачергове очищення всіх водостічних систем. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.
Як повідомив перший заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Іван ГАВРИЛЮК, за даними Українського гідрометеорологічного центру, лише за одну добу – з 1 до 2 червня – в різних районах Києва випало від 51% до 92% від місячної норми опадів. За показниками метеорологічного радіолокатора, місцями відмічались гроза, зливи, град та шквалисте посилення вітру понад 15 м/с. “Стихія, безумовно, не могла подекуди не вплинути на технічний стан міського господарства, але в місця найбільших руйнівних потоків негайно виїжджали рятувальні бригади. Залучались також насосні станції та інша необхідна техніка для відкачки води”.
За словами І.ГАВРИЛЮКА, до тих місць, де злива спричинила надзвичайну ситуацію, негайно виїжджали аварійно-рятувальні підрозділи. Так, для наведення порядку біля торговельного центру «Навігатор» у підземному переході станції метро «Дружби народів» було залучено 11 одиниць техніки і понад 40 фахівців, які відкачали близько 44 тисяч кубометрів зливової води. Підтоплення ж там сталося через несправність насосного обладнання переходу, який обслуговується та експлуатується названим центром. У місцях, де сталися провали асфальту чи зсуви грунту, тимчасові фахові комісії проведуть обстеження, за якими виявлять та ліквідують причини виникнення цих явищ, відзначив начальник управління.
Для профілактики виникнення аварій спеціальна комісія обстежила та склала акти технічного стану зливосточних систем. А керівників їхніх балансових власників зобов’язано провести їхнє позачергове очищення, повідомив І.ГАВРИЛЮК.
За його словами, особливу увагу відповідні служби приділять належній роботі насосного обладнання підземних пішохідних переходів для відкачування зливових вод. Крім того, власників будівельних майданчиків зобов’язали не допускати виносу будівельного та побутового сміття на проїжджу частину.
УНІАН
Идентификатор: 1714
Теплоізоляція