Міністерство ЖКГ створить дві структури для залучення інвестицій в галузь

Міністерство ЖКГ створить дві структури для залучення інвестицій в галузь

Для залучення інвестицій в галузь Міністерство з питань житлово-комунального господарства створить дві структури – державне підприємство для кредитування проектів у житлово-комунальній сфері «Фонд розвитку ЖКГ» і Ресурсний центр сприяння реформам і розвитку ЖКГ.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ сьогодні на прес-конференції.
За словами міністра, Ресурсний центр займатиметься співпрацею з міжнародними фінансовими організаціями для залучення інвестицій в проекти реформування і розвитку ЖКГ. А.ПОПОВ зазначив, що займатися цим напрямом буде заступник міністра В’ячеслав ТОЛКОВАНОВ.
Фонд розвитку ЖКГ, за словами А.ПОПОВА, спеціалізуватиметься на залученні дешевих інвестиційних коштів.
Як повідомляв УНІАН, Міністерство ЖКГ ініціює створення бюджетної організації для залучення дешевих інвестицій в галузь.
«Якщо ми зараз підемо традиційним шляхом, ми вийдемо на співпрацю з комерційними банками на рівні 17-18% річних. Безумовно, для нас це дуже великі відсотки. Тому наша пропозиція – створити бюджетну організацію, яка займатиметься питанням залучення дешевих інвестиційних коштів, організовуватиме роботу з міжнародними фінансовими організаціями, одержуватиме гранти», - пояснив міністр.
Міністерство підрахувало, що якщо воно працюватиме з 15% річних, за чотири роки можна привернути 83 млрд. грн., з 12% річних - 93 млрд. грн., 8% річних, - 118 млрд. грн.
УНІАН
Идентификатор: 1673
Теплоізоляція