Для реформування ЖКГ до 2012 року необхідно 83 млрд. грн. - міністр

Для реформування ЖКГ до 2012 року необхідно 83 млрд. грн. - міністр

Для реформування житлово-комунальної сфери за чотири роки необхідно 83 млрд. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ сьогодні на прес-конференції в рамках круглого столу «Представлення і обговорення нових підходів до реформування житлово-комунального господарства в Україні».
Така сума визначається виходячи із завдань Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства України на 2007-2011 рр.
На думку міністра, на етапі реформування держава повинна виділити на ЖКГ істотні кошти, на що необхідна політична воля, зокрема, до 2012 року з держбюджету планується одержати близько 33 млрд. грн. «Це тільки третина необхідних ресурсів», - додав О.ПОПОВ.
Решту дві третини ресурсів, сказав він, міністерство має намір залучати за допомогою інвестицій міжнародних фінансових організацій.
Як вважає міністр, очікування населення щодо реформ у комунальній сфері до кінця 2007 р. не виправдалися через те, що за останні три роки центральний орган у сфері ЖКГ тричі змінював свою структуру.
Крім того, причини неефективності реформ, на його думку, полягають в недостатньому виділенні коштів, а також в недосконалому механізмі виділення коштів, який не направлений на досягнення кінцевих результатів і не відповідає міжнародним стандартам.
Водночас, О.ПОПОВ зазначив, що запровадження програмно-цільового підходу, який би виправив ситуацію, поки що тільки декларується, тому міністерство включилося в розробку такого підходу, в якому використовуються бюджетні кошти.
За його словами, зараз галузь не готова до освоєння бюджетних коштів (у 2007 р. близько 4 млрд. грн. - УНІАН), і «це серйозний виклик».
Як повідомляв УНІАН, раніше О.ПОПОВ прогнозував освоєння 50 млрд. грн. в галузі житлово-комунального господарства до 2011 року. З цієї суми 32 млрд. грн. будуть виділені з державного бюджету. Також планується залучити приватні інвестиції і кошти міжнародних фінансових установ.
23 травня колегія Міністерства ЖКГ на своєму засновницькому засіданні підтримала в цілому законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2004-2010 рр.».
УНІАН
Идентификатор: 1671
Теплоізоляція