Попов представив Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства України до 2011 року

Попов представив Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства України до 2011 року

Міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ сьогодні представив членам колегії міністерства Програму реформування і розвитку ЖКГ України на 2007-2011 рр.
Як передає кореспондент УНІАН, програма, розроблена Інститутом місцевого розвитку, передбачає виконання шести завдань. Серед них - організація ефективного надання житлово-комунальних послуг, посилення демонополізації і створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг, забезпечення незбиткового функціонування підприємств галузі, технічне переоснащення галузі, скорочення питомих показників у використанні енергетичних і матеріальних ресурсів, залучення інвестицій і забезпечення громадської підтримки житлово-комунальних реформ.
За словами міністра, принципово міняється підхід до фінансування житлово-комунальної галузі, який буде направлено на підтримку інвестиційних процесів у регіонах.
«З 2008 року ми пропонуємо перейти до системи впровадження програми цільової моделі у фінансуванні житлово-комунального господарства», - сказав він.
О.ПОПОВ відзначив, що для реформування галузі розроблено 12 державних програм, виконання яких контролюватиме Міністерство з питань ЖКГ, а на регіональному рівні - управління міністерства, які поки що створено не в усіх областях.
Зокрема, програми спрямовано на створення об`єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), на підтримку заходів з енергозбереження, на допомогу електротранспорту, на впорядкування територій і комунальне обслуговування.
О.ПОПОВ наголосив, що акцент буде зроблено на чотирьох групах міст. Це міста-партнери, де реформи планують провести за два роки. Список міст буде визначено до 1 липня. «Міста добиратимуться за принципом: обласний центр, район і 2-3 міста в кожному регіоні», - пояснив міністр. До другої групи міст буде застосовано загальнодержавний підхід, реформи тут планується провести до 2012 р. У групі «малих міст» має намір завершити реформи житлово-комунального господарства до 2011 р. До депресивних міст буде застосовано індивідуальний підхід.
Після внесення пропозицій місцевої влади програму буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів і Верховної Ради.
Як повідомляв УНІАН, О.ПОПОВ прогнозує освоєння 50 млрд. грн. у галузі житлово-комунального господарства України в період до 2011 року. З цієї суми 32 млрд. грн. буде виділено з державного бюджету. Також планується залучити приватні інвестиції і кошти міжнародних фінансових установ.
Довідка УНІАН. Закон «Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства України на 2004-2010 рр.» було прийнято Верховною Радою в 2004 р.
УНІАН
Идентификатор: 1544
Теплоізоляція