Київрада перерозподілила понад 260 млн. грн. бюджетних коштів для погашення різниці у тарифах надавачам житлово-комунальних послуг

Київрада перерозподілила понад 260 млн. грн. бюджетних коштів для погашення різниці у тарифах надавачам житлово-комунальних послуг

Київська міська рада у зв`язку з упорядкуванням тарифів на житлово-комунальні послуги, а також враховуючи зростання доходів громадян, вирішила перерозподілити 263 млн. грн. для погашення різниці у тарифах житлово-експлуатаційним організаціям, районним бюджетам та підприємствам, що надають послуги.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийнято сьогодні на сесії Київської міської ради.
У рішенні про зміни до бюджету столиці на поточний рік зазначається, що з держбюджету до міського бюджету переховується субвенція на загальну суму 114 млн. 487 тис. грн. на забезпечення видатків на оплату праці працівників бюджетних установ у зв`язку із підвищенням розміру мінімальної заробітної плати, виплати стипендій і допомоги учням та студентам навчальних закладів.
Враховуючи це, зазначається у рішенні, підвищується платоспроможність киян у розрахунках за надані послуги, що зменшує кількість сімей, які потребують дотації на оплату житлово-комунальних послуг.
Таким чином, 260 млн. грн. пропонується перерозподілити, зокрема, 25 млн. грн. направити на субвенцію з міського бюджету районним бюджетам, а також збільшити видатки на оплату теплопостачання і природного газу по головних розпорядниках бюджетних коштів міського бюджету в сумі близько 16 млн. грн.
На дотацію комунальним підприємствам із утримання житлового фонду передбачити видатки в сумі 100,6 млн. грн.
Для відшкодування витрат АК «Київенерго» пропонується виділити 48,5 млн. грн., АК «Дарницька ТЕЦ» - 4 млн. грн. та іншим підприємствам (котельням) – 6,3 млн. грн., АК «Київводоканал» - 16 млн. грн.
Як наголошується у документі, це дасть можливість вказаним підприємствам провести розрахунки за спожитий природний газ та його транспортування.
У рішення також пропонується виділити 33 млн. грн. для відшкодування різниці між фактичної вартістю відпущеної житлово-експлуатаційним організаціям міста теплової енергії та її собівартістю згідно з програмою вирішення соціально-економічних проблем.
На підготовку житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2007-2008 років пропонується передбачити бюджетні призначення Головному управлінню палива, енергетики та енергозбереження кошти в сумі 18 млн. грн.
Згідно зі змінами, які сьогодні прийняті на сесії, 20 млн. грн. буде передано до суми видатків, передбачених на створення музейного комплексу «Мистецький арсенал» за рахунок коштів, закладених раніше на створення в місті рекреаційних зон, меморіальних та музейних комплексів.
Крім того, 25 млн. грн. бюджетних коштів згідно з рішенням сесії буде спрямовано на ремонт автошляхів міста.
Нагадаємо, що згідно з документом про зміни до бюджету, Київрада дозволила керівництву міста здійснити зовнішні запозичення на суму 300 млн. дол. США.
УНІАН
Идентификатор: 1337
Теплоізоляція