У Києві діють введені у лютому комунальні тарифи, тобто підвищені у 1,8-2 рази - КМДА

У Києві діють введені у лютому комунальні тарифи, тобто підвищені у 1,8-2 рази - КМДА

Київська міська державна адміністрація повідомляє, що у столиці діють тарифи на житлово-комунальні послуги, введені у лютому поточного року, тобто підвищені у 1,8-2 рази порівняно з тими, що діяли до 1 грудня 2006 року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО в інтерв`ю журналістам, коментуючи рішення Апеляційного суду м.Києва за позовом голови київської міської організації Української партії «Єдність» Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА до КМДА.
А.ГОЛУБЧЕНКО зауважив, що Апеляційний суд столиці залишив у силі рішення Господарського суду міста Києва від 13 лютого цього року, який скасував розпорядження Київради від 30 жовтня 2006 року про підвищення тарифів у 3,4 рази. Але, заявив перший заступник голови КМДА, цього розпорядження уже не існує, тому що Київрада його скасувала.
«За рішенням Апеляційного суду залишилось в силі рішення суду попереднього щодо відміни розпоряджень від 30 жовтня 2006 року, але цих розпоряджень вже не існує. Випущені інші після того, як 8 лютого на Київраді прийнято рішення по тарифах», - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
За його словами, ці розпорядження Київради між собою не пов`язані, а отже - рішення Апеляційного суду стосується лише рішень про підвищення тарифів у 3,4 рази. Наступні платіжки населенню будуть розраховані, виходячи із розпоряджень, які були прийняті після 8 лютого, заявив А.ГОЛУБЧЕНКО.
Він також підкреслив, що на сьогодні населення сплачує по цих тарифах без проблем і вже отримано 60% проплат. Перший заступник голови КМДА припустив, що проплата у цьому місяці становитиме 115-116%, тоді як у березні було 111%.
Разом з тим А.ГОЛУБЧЕНКО повідомив, що міська влада все ж подала касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду столиці. «Ми касаційну скаргу подали. Ми вважаємо, що неможливо не подавати касаційну скаргу тільки тому, що це партія. Який ми могли нанести урон партії?!», - запитав А.ГОЛУБЧЕНКО.
Як повідомляв УНІАН, 8 лютого Київрада ухвалила рішення про підвищення тарифів із 1 грудня 2006 року удвічі, а не в 3,4 рази, як передбачалося рішенням від 30 жовтня минулого року.
13 лютого Господарський суд Києва визнав розпорядження КМДА від 30 жовтня про підвищення тарифів незаконними і скасував їх. Рішення було ухвалене за зверненням Київської організації партії «Єдність» та її лідера, колишнього мера столиці О.ОМЕЛЬЧЕНКА.
17 квітня Апеляційний суд м.Києва постановив відмовити в апеляційній скарзі КМДА до Київської міської організації партії `Єдність` щодо незаконного введення тарифів на житлово-комунальні послуги.
За інформацією прес-служби `Єдності`, в апеляційній скарзі КМДА йшлося про скасування постанови Господарського суду м.Києва від 13 лютого стосовно визнання недійсними та скасування розпоряджень КМДА від 30 жовтня минулого року, підписаних мером столиці Леонідом ЧЕРНОВЕЦЬКИМ, про введення з 1 грудня 2006 р. нових комунальних тарифів.
Таким чином, зазначено у повідомленні прес-служби партії, станом на 17 квітня у Києві діють тарифи на житлово-комунальні послуги, які діяли до 1 грудня 2006 року і затвердженні розпорядженнями Київської міської державної адміністрації в 2001-2004 роках.
УНІАН
Идентификатор: 1252
Теплоізоляція