Черновецкий підписав розпорядження про підвищення з 1 грудня 2006 р. тарифів на ЖКП в 1,8-2 рази

Черновецкий підписав розпорядження про підвищення з 1 грудня 2006 р. тарифів на ЖКП в 1,8-2 рази

УНІАН. Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ 12 лютого 2007 р. підписав ряд розпоряджень Київської міської державної адміністрації, згідно з якими, в столиці з 1 грудня 2006 р. тарифи на житлово-комунальні послуги підвищуються в 1,8-2 рази.
Документи підписано на виконання рішення Київської міської ради від 8 лютого 2007 р. №58/719 `Про тарифи на житлово-комунальні послуги`.
Так, згідно з розпорядженнями, копії яких має УНІАН, в столиці з 1 грудня діє тариф на холодну воду і водовідведення у приміщеннях, обладнаних лічильниками, у розмірі 1,48 грн. (0,94 грн. вода + 0,54 грн. відведення) за 1 кубометр замість 2,54 грн. (тариф з урахуванням 10%-го зниження, введеного на вимогу Президента України – УНІАН); у приміщеннях, не обладнаних засобами обліку, - 8,14 грн. на 1 особу на місяць (5,17 грн. вода + 2,97 грн. водовідведення) замість 13,97 грн. Згідно з документами, в тарифі на холодну воду і водовідведення враховано 5,5 куб. метрів води та стоків.
Тариф на водовідведення гарячої води при наявності квартирного або будинкового засобу обліку затверджено в розмірі 0,54 грн. за 1 куб. метр замість 1,08 грн., без засобів обліку – 1,89 грн. на 1 особу замість 3,78 грн. Тариф на гарячу воду у приміщеннях, обладнаних лічильниками, становитиме 6,84 грн. за 1 кубометр замість 10,5 грн.; у приміщеннях без лічильників – 24 грн. за 1 особу на місяць замість 36,73 грн. В тарифі на гарячу воду на 1 особу враховано вартість 3,5 куб. метри холодної води, що підігрівається, а в тарифі на водовідведення гарячої води враховані 3,5 куб. метрів стоків.
Тариф на послуги з централізованого опалення для населення встановлено в розмірі 1,60 грн. замість 2,01 грн. за 1 кв. м опалювальної площі на місяць. При цьому централізоване опалення в опалювальний період (для розрахунків пільг і субсидій при проведенні розрахунків з населенням за показниками будинкових засобів обліку) і виставлення платежів виконання послуг в опалювальний період при відсутності будинкових засобів обліку, з подальшою оплатою населенням протягом року, якщо лічильник належить балансоутримувачу, коштуватиме 3,20 грн. за 1 кв. м опалюваної площі замість 4,02 грн., якщо не належить – 3,18 грн. замість 4,0 грн. за кв.м опалюваної площі.
Розпорядженнями КМДА доручається керівництву ВАТ `АК `Київводоканал` з метою виконання Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630, внести корективи до програм обладнання багатоповерхових будинків у м.Києві будинковими засобами обліку холодної води.
Згідно з документами, КП `Головний інформаційно-обчислювальний центр`, організації та установи, що проводять нарахування платежів населенню за житлово-комунальні послуги, нарахування субсидій та компенсацій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг мають протягом місяця після видання цього розпорядження провести перерахунки за раніше нараховані, оплачені житлово-комунальні послуги з 01.12.2006 року. Водночас, в документі зазначено, що виконавці послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води повинні проводити розрахунки зі споживачами відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету міністрів України від 21.07.2005 № 630.
Також КМДА доручила Головному управлінню соціального захисту населення та Головному фінансовому управлінню, постійним комісіям Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку та з питань охорони здоров`я та соціального захисту внести пропозиції міськдержадміністрації щодо соціальної підтримки малозабезпечених верств населення у зв`язку із підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги.
Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня 2006 р. Київський міський голова Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підписав ряд розпоряджень КМДА, згідно з якими, з 1 грудня у Києві комунальні тарифи мали зрости в середньому в 3,4 рази.
У грудні 2006 р. Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ за дорученням Президента України Віктора ЮЩЕНКА заявив про рішення знизити тарифи на житлово-комунальні послуги на 10% для усіх категорій населення після їх підвищення у 3,4 рази з 1 грудня.
8 лютого 2007 р. Київрада проголосувала про зниження в столиці тарифів на ЖКП: тариф на теплову енергію, комунальні послуги з центрального опалення і постачання гарячої води збільшено рівно вдвічі, порівняно з тими, що діяли до 1 грудня 2006 року; тариф на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води збільшено в 1,8 рази; тариф на послуги з обслуговування будинків і споруд та прибудинкових територій – в 1,9 рази.
Водночас і досі не вирішено питання щодо процедури введення нових тарифів на ЖКП в місті, зокрема, про необхідність реєстрації відповідних розпоряджень Київської міської держадміністрації в органах юстиції.
Идентификатор: 629
Теплоізоляція