Тарифи на комунальні послуги у Рівному можуть бути переглянуті, але в бік збільшення - мер

УНІАН. Тарифи на комунальні послуги у Рівному можуть бути переглянуті, але тільки в бік збільшення.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив на засіданні міськвиконкому мер Рівного Віктор ЧАЙКА.
За його словами, про збільшення тарифів для населення поки що не йдеться, скоріше за все, у зв`язку з підвищенням ціни на газ, вони будуть збільшені лише для підприємств та організацій.
Коментуючи подання прокуратури області з вимогою встановити у місті економічно обгрунтовані комунальні тарифи, В.ЧАЙКА зазначив, що це стане можливим після того, як у двох комунальних підприємствах, які нещодавно перейшли від обласної до міської комунальної власності, буде впорядковано управлінську структуру, фінансовий стан та впроваджено заходи з енергозбереження. Нині керівники міста наполягають на активізації роботи з переходу споживання теплової енергії від центрального теплопостачання (ЦТП) до індивідуального (ІТП). Для цього слід обладнувати міні-котельні та нагрівальні котли у житлових будинках та організаціях. На думку мера міста, про зниження тарифів не може бути й мови доти, доки не стабілізується ціна на газ та не буде погашена заборгованість за його використання. Нині, за його словами, заборгованість за газ споживачів Рівного становить 43 млн. грн.
Як повідомляв УНІАН, нещодавно прокуратура Рівненської області внесла подання на адресу міського голови Рівного В.ЧАЙКИ з вимогою вжити невідкладних заходів з усунення виявлених порушень прав споживачів у сфері житлово-комунальних послуг. У подання йдеться про те, що Рівненська міськрада досі не встановила економічно обгрунтовані тарифи на комунальні послуги, які надають новостворені підприємства комунальної власності міста (`Комуненергія` і `Телотранссервіс`). Крім того, не проведено перерахунку тарифів за фактично спожиті послуги (у тому числі за централізоване опалення та підігрів води) впродовж жовтня-грудня 2006 року, чим порушено конституційні права та інтереси громадян.
Довідка УНІАН. З 1 жовтня 2006 року мешканці Рівненської області, у тому числі й обласного центру, сплачують за підігрів одного кубометра води 7 грн.58 коп. на одну особу за місяць, а за опалення одного квадратного метра площі – 4 грн. 16 коп., тобто ці тарифи збільшено відповідно в 1,8 та в 3,5 раза.
Идентификатор: 593
Теплоізоляція