Лідер фракції `ГАК` закликає КМДА з`ясувати з Мін’юстом необхідність реєстрації розпоряджень про нові тарифи

Лідер фракції `ГАК` закликає КМДА з`ясувати з Мін’юстом необхідність реєстрації розпоряджень про нові тарифи

УНІАН. Депутат Київської міської ради, лідер фракції `Громадський актив Києва` Олександр ПАБАТ закликає Київську міську державну адміністрацію, як виконавчий орган Київради, з`ясувати з Міністерством юстиції України питання необхідності реєстрації розпоряджень про набуття чинності нових тарифів на житлово-комунальні послуги.
Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему: `Вся правда про тарифи`.
За словами О.ПАБАТА, депутати від `ГАКу` неодноразово пропонували, щоб КМДА та Мін`юст вирішили це питання, а також взагалі позицію Мін`юсту щодо всіх інших законодавчих актів міської влади. Це, на його переконання, унеможливило б політичні спекуляції в столиці.
`Один раз зустрілися за `круглим столом` і вияснили, що треба реєструвати, що не треба, щоб на цьому не було ніяких спекуляцій. З самого початку, коли почалося протистояння між Мін`юстом і КМДА, як на мене, не важко було такому досвідченому політику і урядовцю як ГОЛУБЧЕНКО (перший заступник голови КМДА) зустрітися з таким же досвідченим політиком і урядовцем паном ЛАВРИНОВИЧЕМ, взяти ще одну чи дві юридичні фірми і вияснити раз і назавжди, як їх (законодавчі акти міської влади) треба реєструвати і яким чином це відбувається`, - сказав він.
О.ПАБАТ зізнався, що на сьогодні, як киянин, він сам не розуміє до кінця `за що треба сплачувати, чи платити, чи ні`. Водночас, радить киянам сплачувати за тими платіжними дорученнями, які їм будуть надходити.
Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня 2006 р. Київський міський голова, голова Київської міської державної адміністрації Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підписав ряд розпоряджень КМДА, згідно з якими з 1 грудня в Києві комунальні тарифи мають зрости в середньому в 3,3 раза.
Міністерство юстиції неодноразово наголошувало, що рішення КМДА про підвищення житлово-комунальних тарифів є недійсним через невчасну реєстрацію.
Натоміть столична влада наполягала, що ці документи не потрібно реєструвати в органах юстиції.
Идентификатор: 597
Aquatherm Kyiv 2024