Кабмін затвердив порядок розрахунку плати за соціальне житло

Кабмін затвердив порядок розрахунку плати за соціальне житло

УНІАН. Кабінет Міністрів України затвердив порядок розрахунку плати за соціальне житло. Про це йдеться в постанові Кабміну №155 від 7 лютого ц.р., розміщеному на Урядовому порталі.
Згідно з документом, до плати за соціальне житло включається сума плати за оренду житла, утримання житлових будинків і прибудинкових територій, надання комунальних послуг, тарифи на які встановлюються органами місцевого самоврядування.
Плата за соціальне житло складається з двох частин: плати, що вноситься безпосередньо наймачем, і державної допомоги. При цьому плата за житло, що вноситься безпосередньо наймачем, не повинна перевищувати 20% спільного доходу наймача і членів його сім`ї, які проживають разом з ним.
Як повідомляв УНІАН, з 1 січня ц.р. набув чинності Закон `Про житловий фонд соціального призначення`.
Для практичної реалізації закону уряд має прийняти більше десяти постанов, які визначать правила квартирного обліку громадян, мінімальну норму забезпечення соціальним житлом, порядок заселення і виселення із соціального житла тощо.
До 1 липня 2007 р. планується розробити загальнодержавну програму будівництва соціального житла, реалізація якого почнеться в 2008 р.
Идентификатор: 585
Aquatherm Kyiv 2024