ВР відмовилась обмежити розмір можливого підвищення комунальних тарифів

УНІАН. Верховна Рада України відмовилась обмежити розмір можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.
Як передає кореспондент УНІАН, `за` прийняття відповідного законопроекту `Про житлово-комунальні послуги` у першому читанні проголосували 198 народних депутатів з 435, зареєстрованих у сесійній залі.
Зокрема, не підтримали прийняття відповідного проекту закону фракція Партії регіонів (0 голосів) і фракція КПУ (0 голосів).
Крім того, за ухвалення даного законопроекту проголосували тільки 2 народних депутатів з фракції СПУ і 2 позафракційних народних депутатів. За ухвалення законопроекту проголосували 118 членів фракції БЮТ і 76 - фракції `Наша Україна`.
Проектом закону, розробленим лідером БЮТ Юлією ТИМОШЕНКО та членом фракції БЮТ Ольгою БОДНАР, пропонувалося обмежити розмір можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та на встановлення безпосередньої залежності такого підвищення від темпів збільшення середньої зарплати працівників промисловості.
Проектом також передбачалося надання центральному органу виконавчої влади з питань регулювання електроенергетики права формувати державну політику щодо встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення, водопостачання і водовідведення.
Крім того, пропонувалося, щоб рівень підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги не перевищував темпів зростання середньої зарплати працівників, зайнятих в галузях економіки за останній календарний рік. Проектом закону також передбачалося, що сума, сплачена за житлово-комунальні послуги, не може перевищувати 20% від сукупного доходу кожної конкретної родини.
При цьому лідер БЮТ Ю.ТИМОШЕНКО, представляючи цей законопроект, наголосила, що під час підготовки до другого читання ця сума може бути зменшена з 20 до 10%.
ВР України також відмовилася направити даний проект закону на доопрацювання. Зокрема, таку пропозицію підтримали 224 народних депутати із 433, зареєстрованих у сесійній залі.
Идентификатор: 573
Теплоізоляція