Швейцарці в рамках пілотного проекту мають намір упродовж року поліпшити водопостачання в двох районах Криму

УНІАН. Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолій ГРИЦЕНКО прийняв делегацію Швейцарського бюро співпраці, яка здійснює в Україні з грудня 2006 року реалізацію проекту щодо поліпшення якості базових комунальних і соціальних послуг на рівні територіальних громад `Підтримка децентралізації в Україні`, що фінансується урядом Швейцарії.
Як повідомила УНІАН прес-секретар кримського спікера Алла ГОРЄВА, делегація спеціально прибула з триденним візитом до Криму, який вибраний швейцарською стороною як пілотна зона для реалізації однорічного проекту у сфері водопостачання в сільській місцевості. Метою візиту є обговорення з керівництвом республіки річного плану реалізації проектних заходів на території кримської автономії, вибір двох районів, де безпосередньо відбуватиметься розробка і впровадження проекту, відвідини цих районів і проведення в Сімферополі семінару для учасників проекту республіканського і районного рівнів.
`Безумовно, все те, що буде зроблене за участю населення, буде і більш дбайливо зберігатися, і раціональніше використовуватися. На жаль, в сільській місцевості доходи у людей дуже невеликі, а доходи підприємств обмежені. Досить складно сформувати самодостатній бюджет, щоб знайшлися додаткові фінансові ресурси на поліпшення комунальних і соціальних послуг на території окремої громади. Тому такі спільні програми, з якими приходять до Криму країни-донори, є для нас дуже позитивними, і, безумовно, вони знаходять повну підтримку в органів влади всіх рівнів`, – наголосив А.ГРИЦЕНКО.
Він виступив з пропозицією декілька розширити місію швейцарської сторони з реалізації таких проектів у Криму, і наступного року вибрати для практичної діяльності проекту вже не два, а чотири кримські сільськогосподарські райони.
Идентификатор: 566
Теплоізоляція