Для мешканців ще майже 1300 київських хрущовок знижено плату за ЖКП

УНІАН. Для мешканців ще майже 1300 київських хрущовок, бараків і будинків готельного типу знижено плату за житлово-комунальні послуги.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, згідно з відповідним розпорядженням Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, для мешканців ще майже 1300 аварійних і ветхих будинків, а також будинків першого періоду індустріального домобудування та готельного типу встановлено найнижчий рівень оплати за житлово-комунальні послуги. Таким чином, тепер мешканці уже 3447 житлових споруд у Києві платитимуть за комунальні послуги найменше за всіх в Україні, - наголосили у прес-службі КМДА.
За інформацією першого заступника голови КМДА Дениса БАССА, комунальне підприємство `Головний інформаційно-обчислювальний центр` має зробити перерахунки для відповідних квартиронаймачів і власників квартир із 1 грудня 2006 року. Якщо ж кияни названих будинків уже сплатили за грудень чи січень, їхні витрати буде враховано в наступних платіжних квитанціях, додав Д.БАСС.
Прес-служба КМДА нагадує, що для мешканців хрущовок, будинків готельного типу та деяких інших встановлено такі тарифи: теплопостачання – 1 грн. 52 коп. за квадратний метр; холодне водопостачання – 10 грн. 01 коп. на особу; якщо в будинку немає централізованого гарячого постачання і встановлено газові колонки, то споживачеві доведеться сплатити 10 грн. 38 коп. за особу, а при наявності лічильника – 1 грн.82 коп. за куб. м.; квартплата у будинках із ліфтом – 1 грн. 25 коп. за кв. м, без ліфта – 1 грн. за кв. м; гаряче водопостачання обійдеться у 27 грн. 61 коп. на особу, з лічильником – 7 грн.89 коп. за куб. м.; водовідведення, без лічильника - 2,62 грн. на особу, при наявності лічильника – 0,75 грн.
Таким чином, додають у прес-службі КМДА, загальний коефіцієнт підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в столиці становитиме, приблизно, 2,2–2,3 разу.
Идентификатор: 525
Теплоізоляція