Тариф на холодну воду і водовідведення у Києві має бути вдвічі меншим за встановлений - висновки групи з перевірки тарифів

УНІАН. Максимальний тариф на холодну воду і водовідведення у Києві має бути вдвічі меншим, ніж встановлено розпорядженням мера Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.
Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова робочої групи з вивчення обгрунтованості підвищення рівня тарифів в Києві, депутат Київради від БЮТ, заступник голови постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександр КЛЮС.
За його інформацією, 15 січня поточного року перша підгрупа створеної робочої групи, яка працювала над перевіркою обгрунтованості нових тарифів, підбила підсумки своєї роботи на `Київводоканалі`.
`Вони втішні для киян і невтішні для тих людей, які підняли тарифи у 3,5 рази`, - зазначив О.КЛЮС.
Посилаючись на дані групи, він зазначив, що підвищення тарифів на холодну воду і водовідведення повинно становити не більш як 55%. При цьому О.КЛЮС підкреслив, що навіть за такого підвищення `Київводоканал` матиме не менш як 15% рентабельності, що дасть йому змогу надавати киянам нормальні якісні послуги.
`Максимальний рівень тарифів повинен бути за холодну воду і водовідведення не більше 1 грн. 40 коп. Замість цього було встановлено тариф 2 грн. 82 коп. Це вам так зване економічне обгрунтування`, - повідомив голова робочої групи.
О.КЛЮС зазначив, що детальнішу інформацію про роботу групи планується оприлюднити на прес-конференції в УНІАН наступної середи, 24 січня, коли буде підбито підсумки роботи інших двох підгруп, які перевіряють `Київенерго` і житлово-комунальне господарство столиці.
`Ми плануємо у понеділок, максимум у вівторок, мати відповідні рішення двох інших підгруп, які дадуть нам змогу в цілому повідомити киян про те, яка реальна вартість житлово-комунальних послуг, і скільки вони повинні сплачувати за ті послуги, які їм надають `Київенерго`, `Київводоканал` і житлово-комунальне господарство`, - поінформував О.КЛЮС.
Присутній на прес-конференції народний депутат від БЮТ Анатолій СЕМИНОГА повідомив, що 25 січня, коли відбудеться чергова сесії Київради, на якій планується розглянути звіт робочої групи з вивчення тарифів, БЮТ проведе біля столичної мерії акцію протесту проти тарифної політики влади міста.
`Сьогодні люди отримали вже перші платіжки і, м`яко кажучи, вони здивовані тією сумою, яка зафіксована в цих платіжках. І ми, блок БЮТ, готуємо на 25 січня серйозну акцію громадянської непокори. Біля стін Київради буде проведено мітинг, на якому кияни висловлять своє відношення до київської влади і до їхньої політики в сфері комунальних тарифів`, - сказав А.СЕМИНОГА.
Як повідомляв УНІАН, згідно з рішенням Київради, 11 грудня 2006 року було створено робочу групу з перевірки правильності нарахування тарифів на ЖКП, до якої увійшли як представники КМДА, так і депутати міськради. 13 грудня група розпочала свою роботу і планувала завершити опрацювання матеріалів до кінця минулого року. Водночас, через великий обсяг інформації, роботу групи було подовжено до кінця січня 2007 р.
Идентификатор: 492
Теплоізоляція